sobota 17. července 2021

Míle den 3. - Úterý

 Ráno vyrážím z kempu v Nýrsku rozumně brzy, asi po páté. Vracím se na trasu, ale záhy dostávám hlad na snídani, tak si rozkládám proviant u sošky panenky Marie a baštím kakaový věnečky. Z pověrčivosti sobě vlastní tam jeden Marušce nechávám. Kolem profrčí nejrychlejší žena jižního pelotonu Martina Stadtherrová, veteránka Mílí. Za chvíli dojíždím jí a ještě jednoho Mílaře, protože strašlivě zakufrovali, společně překonáváme prima brod, který nás všechny probere z ranní letargie. Já se pak maličko kousnu někde na louce a už je nevidím, až zase na Pancíři o hezkých pár desítek km dál, kde dojídají zrovna když přijíždím společně s jiným Mílařem. 



Dáváme foto u brány do Šumavy, kafe, zmrzku, toaletu a zas mažem. Jen u té toalety je trochu fronta na pány a žádná na dámy (přírodní úkaz), tak se pro tu chvíli rozhoduju identifikovat se jako žena a navštěvuji jejich kabinky.

Z Pancíře to jede jak blesk, projíždím Šumavou okolo Kašperskýho Hor, občas tlačím bahnem, až se rodiče doma strachují, esli nepotřebuju zachránit. 



Občas taky prší a nohy v tretrách mám vzdor belgickým nepromokavým ponožkám (igelitovejm pytlíkům) durch. Doufám v ubytování v penzionu Polka, který je přímo na cestě, ale mám smolíka, penzion je zkrachovalej. Zajíždím si asi 10km do Horní Vltavice, kde taky nemám štěstí na ubytko, tak dávám aspoň smažák v místním kempu. 




Vracím se na trasu, vedle Polky nafukuju karimatku s tím, že tam pomalu přechrupnu, nohy už mají dost, ale hmyz opět rozhoduje jinak, takže to balím a přidávám se k pár Mílařům co míří na Strážný. Ve Strážném se poptávám po ubytku v místním penzionu lomeno hospodě, ale když mě personál vidí, nějak maj najednou plno. Štěstí se na mě usměje až když potkám Mílaře Roberta Škodu, kterej dostal dobrej tip na ubytovnu. Je sice už po deváté večer, ale voláme na číslo na dveřích a přemlouváme paní, aby nás ubytovala, což se nakonec daří. Krásná turistická ubytovna, úplně nová. Sprcha, suším nohy, dobíjím všechno co je potřeba dobít. Za den ujeto 137km, což není dodržení plánu, ale z dnešního pohledu vynikající výsledek.

Žádné komentáře:

Okomentovat