pátek 6. prosince 2019

MB den 249, dobrodružství na obzoru

Od pondělka šestnáctého mám dovču, ale kucí musej eště do školy, takže nemůžem podniknout nic jako banda. Takže mám dobrodružné spády :-).

Po Evropě je asi tak bambilión-plus turistickejch stezek, některý krátký, některý přímo obří. Jedna z těch středních se jmenuje Eislek Trail a vede z lucemburského Kautenbachu do belgického La Roche (v Ardenách). Dlouhá je příjemnejch 106 km v základu, i když jsou na ní nějaký doplňkový okruhy. Tož, to bych si tak za tři dny a dvě noci moh dát....
I belgičani pochopili, že lidi nechtěj furt spát jen po hotelích jako Jeremy Clarkson, a i když táboření venku je furt zakázané, začínají vznikat i oficiální bivakovací místa, kde to dovolený je explicitně. Nějakej ten bivak je i na Eislek Trailu, tož prima. No a když nebude, nevadí, my, co se nebojíme, si prostě hodíme karibábu kamkoliv kde je dostatečně tma a není na nás vidět. Taky jsem ještě nikdy nevyzkoušel Žílovu taktiku "fotbal je globální fenomén a kde je fotbalový hřiště, tam je i zastřešená tribuna", tož to si nechám jako zálohu.

Horší bude logistika, jak tam, jak zpět, ale vypadá to, že cestu tam zvládnu "na dva vlaky" z Lueven s přestupem v Liege. Zpátky bus+jeden vlak. Vlastně nejvíc dobrodružný a mimo mojí komfortní zónu bude to cestování, bo jsem jel v Belgii zatím vlakem jenom jednou.

Žádné komentáře:

Okomentovat