úterý 19. ledna 2021

Té jako těžké tašky a zavazadla

 Jak bylo řečeno dříve, Míle jsou self-supported závod. Co si kdo veze, to má, ... teda až dokud nenarazí na kiosek, hospodu, penzion nebo hotel, případně cykloopravnu.

Co všechno plánuju valit já se ještě doladí, ale už teď je jasné, že to budou minimálně těchto šest oblastí:

  • nářadí, mazání a náhradní díly na kolo
  • spacák, karimatka a žďárák nebo poncho. A polštářek 😁
  • suchý voblečení na spaní a nějaká ta hyjena
  • povinná výbava, vo tom si řeknem taky jindy, bo je lehce legrační
  • elektronika k navigování, záznamu trasy a abych moh psát blog přece. Taky baterky.
  • pití a jíííííídlóóóó, bo takovým závodem se musíte doslova prožrat
Aby se to všechno někam vešlo, je potřeba z lehkého polozávodního kola udělat kolo nákladní. V těžkém terénu se neosvědčily nosiče přišroubované k rámu, bo se ulamujou, a je proto potřeba mít tašky přidělávaný k rámu, sedlu, řídítkům a kamkoliv pomocí textilních pásků případně sucháčů.

Díky předchozím mikrodobrodružstvím a taktéž díky letošnímu sponzoringu od Ježicha už bych řek, že všechno podstatné mám. Kolo bude vypadat na startu nějak asi takto, chybí už jen světlo, taštička na baterii a taky GPSka v držáku upevněném na řídítkách. No a taky bude mít šlapky a řetěz, pochopitelně, bo kategorie koloběžek už je plná 😏.


Tím nosičem na řídítkách si dvakrát jistej nejsem, je těžkej a plete se bowdenům, tak aby nepřines víc školy než užitku. Alternativy jsou: futrál vod stanu (Hannah Scout 2), ten je na cvaknutí na řídítka jak dělanej, akurát je maličko dost promokavej. No a druhá volba je uskrovnit se a nevalit toho s sebou tolik, narvat to do těch jinejch brašen a řídítka nechat volný. Kdo potřebuje suchý tričko na spaní, že?

Do startu zbejvá 165 dní. Dnešní trénink běh 9,42km @ 5:19min/km, bo rychlejc už to nedávám. Pravé mílařské počasí, tj. tmadéšťvítrblátoakosovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat