pátek 15. ledna 2021

Míle D -170 Gé jako Gépéeska

 Jednou z nutností na Míle je pořádná GPSka. Má dva úkoly: naštvat mě, když se ztratím, a naštvat mě, když zjistím, že jsem ujel tak málo. Jo a taky slouží jako důkaz o projetí trasy. Z tohoto důvodu pořadatel silně preferuje, aby závodníci měli GPSky Garmin, protože už mají standardizovanej postup jak z Garminů dostat ty data, teda, když jste náhodou nezapomněli GPSku zapnout.

Taky jsem si jednu pořídil. Není to levná sranda, leč díky velkorysosti Vlámské vlády, která podporuje ekologii a rozdává takzvané Ekošeky jsem měl GPSku vlastně zadarmo. Koncept Ekošeků spočívá v tom, že maj podporovat, aby lidi kupovali věci který nikdo jinej koupit nechce, třeba úsporný elektrospotřebiče nebo i věci z druhý ruky. Měl jsem kliku, úplně náhodou v místním elektrořetězci CoolBlue měli v e-shopu jednu GPSku použitou, se slevou, tak jsem do ní rovnou skočil a Ekošeky za ní binknul.

Z GPSky je hezky vidět takový příběh. Příběh člověka žijícího ve vesničce jihovýchodně od Antwerp, kterej zjevně dostal přístroj k Ježichovi, byl se s ním dvakrát projít v okolních lesích, zjistil, že přístroj stojí za bačkoru a voproti třeba telefonu s dobrou mapou nemá žádnou výhodu. Přístroj vrátil a data z něj nevymazal, proto nyní jeho příběh může vejít ve známost.

Já taky z Garminů nejsem dvakrát vodvařenej, ale to bych tady moh fňukat celej den, takže nakonec jsem to přijal jako realitu a těším se z nově získaných benefitů, což je zejména, že člověk prostě čučí do displeje a sleduje fialovou čáru, po který má jet, ať to vede kam chce, a jednou za den vymění tužkový baterie, který koupil od bači na salaši (to až v závěrečných etapách) a nemusí řešit složitý dobíjení, kterýmu se s telefonem nevyhnete. Taky když jsem celý kolo poslal do bahna, Garmina jsem normálně oplách v potoce a jelo se dál. Tož tak.

Dneska ranní trénink za tmy, hodinka před prací, asi 18 km, hlavní světlo na řidítkách a čelovka na helmě, abych viděl na toho Garmina, kterej sice má podsvícení, ale to vyžere baterku za hodinku a máte co? Máte po srandě.

Tak zase zítra.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat