pátek 18. září 2020

Řidičák podruhé

 Jak už bylo avizováno, Marťas se někdy v červnu chtěl otestit z teorie na dočasný řidičák, ale odešel s nepořízenou, bo zkoušky s tlumočníkem byly (po)zastaveny a dosud neobnoveny. Nicméně M. je bojovník, nenechal se odradit, nadrtil se testy v holandštině, kterou jak známo jinak vůbec neovládá.

Dneska ráno jsme vstali v pět, něco pojedli a okolo šesté vyrazili do Nové Lovaně, to je ve Walonsku (důležitý detail), kde si Marťas na sedmou ranní zarezervoval test. Byla tam fronta a francouzsky mluvící úředník striktně odmítl mluvit jakoukoliv normální řečí, takže jen dostat se přes něj k testovacímu kompjůtru byla výzva. Nicméně povedlo se. Pak jsme se rozdělili, Marťas se šel testovat, já čekat do auta. Byl zpátky asi za deset minut. Říkám, že to bylo nějaký rychlý, a Marťa na to: jo jo, test byl ve francouzštině.*

Nevím, jakýho smajlíka k tomu dát, protože to bylo zároveň k smíchu i k nasrání, excuse my French.

Další pokus v pondělí, tentokrát na jistotu ve Flandrách, v Heeverle. Tak držte palce, víc pokusů už nemá.


*Mám dvě teorie: buďto ve Walonsku jsou testy dostupné pouze ve fránině, nebo úředník ať už z neznalosti nebo ze škodolibosti fráninu Marťasovi nastavil. I tak Marťa zabojoval, vyhodilo ho to asi na dvacáté otázce, tj. minimálně 15 jich musel tipnout správně. Na pass je potřeba 45 z padesáti.

Žádné komentáře:

Okomentovat