pondělí 16. července 2018

Irsko den už nevím prostě pondělí

Je mi jasný, že všichni čtenáři našeho cestovacího občasníku by rádi znali podrobnosti naší cesty ze Středozemě na Divoký západ Irska. Ale to vás asi zklamu, protože dneska si dáme tipovací soutěž na téma Vodkud pochází ta zatr sakr vyrážka? Dáda mi o tom zakazuje mluvit, protože se prej máme kochat krásama Irska, ale psát zakázáno nemám, tak pojďme.

Vyrážka může mít zdroj interní nebo externí.

Interní: alertická reakce, vnitřní onemocnění virem, endoparazit
Externí biologický: ...to jí něco poštípalo? zkoušel učitel.... neboli kousnutí hmyzem, od komárů přes hovada po blechy; ektoparazit třeba svrab nebo jiný svinstvo
Externí chemická válka: prášek co byl použitej v laundromatu
Něco dalšího.

Skoro všechno, co mě napadá, se dá vyloučit, takže:
* Alergická reakce néééé, protože nás to do jistý míry postihlo všechny a postupně.
* Vnitřní onemocnění virem, tj. nějaká známá dětská nemoc nééé ty jsme měli šichni.
* Endoparazit z jídla néééé, to by začlo všem ve stejnej čas.
* Hmyz néééé, komáry jsme tu nepotkali, hovad pár, ale hlavně nedostali by se pod oblečení. Naopak blechy by se držely jenom pod oblečením, ale některý pupínky nám bydlej přímo na obličeji. Ale pro blechy zas hovoří to, že některý puntíky jsou krásněpěkně v řadě a taky že předchozí paní domácí byla, mírně řečeno, maličko šmudla, ciwe fagt jako.
* Svrab né, má jiný symptomy, tunýlky a tak, a taky svědí víc v noci. Nás to svědí furt stejně, i když každýho jinak intenzivně: Marťas je ve svědění na nule i když na počet puntíků vede (frčí si na Zennaru a je mu to fuk), já tak na jedničce (dvojce v místech, kde mě kousla klíšťata, ale to se nepočítá), Brnča eště furt popírá že by vůbec něco měl a Dáda včera naopak to měla za plnej počet histamických bodů, než si vzala Marťasovo Zennaro… a spokojená vytuhla.
* Prášek z laundromatu je dobrej kandidát, muj oblíbenej, akurát bych řek, že jsme začali nosit vyprané kusy oblečení ve stejnej omakžik ale projevy nastupovaly postupně, což zas vypadá na něco infekčního. Takže furt záhada.
* Něco dalšího: tipy přijímáme v komentářích, správné odpovědi slosujeme a výherce odměníme suvenýrem ve formě třikrát destilované irské whisky Jameson.

No a tím to zatím končí. Jestli jste doufali, že se dozvíte příčinu, to jste si měli raději přečíst nějakou pohádku, ne tuto pravdivou příhodu.

Zejtra Ring of Kerry.

Žádné komentáře:

Okomentovat