pátek 26. července 2019

Alastair Humphreys a politické školení mužstva

Čas od času mi přijde mailem občasník dobrodruha a influencera jménem Alastair Humphreys, to je ten co vymyslel pojem mikrodobrodružství. V červnovém vydání je i odkaz na video o klukovi, co by rád cestoval nákladním vlakem, ale jaksi se mu to nedaří, cha cha cha.

To je takový trochu lamský, že? Nicméně YouTube má tu úžasnou funkci, že vám doporučí tématicky vhodná další videa a v nich jsem našel naprosto neuvěřitelný dvouhodinový video angličana s přezdívkou Brave Dave, kterej dělá horského vůdce doma v UK a odskočil si do Kanady projet se z jednoho konce na druhý právě nákladním vlakem. Máte-li čas, doporučuju zkouknout.


Jasně, může u toho umřít nebo se nepěkně připravit o končetiny. Je mu kosa, je špinavej, furt někde čeká, hladoví, žízní a nakonec málem dostane přesdržku. Mě na tom fascinuje to, že všechna tahle příkoří Brave Dave přijímá jako součást toho dobrodružství, jako něco, co nezbytně přichází "v balíčku" s tím úžasným zážitkem jet si kabriovlakem krásnou kanadskou přírodou hodiny a hodiny. Zůstává pozitivní, směje se a neustále natáčí (vyjma okamžiku kdy už vážně věří, že přes tu tlamu dostane, a tak vypne kameru a schová SD kartu).

My všichni fňukáci bychom si měli vzít příklad z takovýho přístupu a pro cokoliv se rozhodnem, měli bychom to přijmout jako celek a nejen vyžírat hrozinky. Nebo, vzpomínaje na Grossmannovy brambory s rumem, vylizovat omáčku a brambory nechat. A když se ukáže že rozhodnutí nebylo správný, rozhodnout se pro něco jinýho, znovu a znovu. Protože na životě je právě to fantastický, že každej z nás se může svobodně rozhodnout a jít si za svým cílem. Ještě před třema desítkama let to tak vůbec nebylo, měli bysme si to připomínat kua každej den, zejména když se rozhodneme blbě :-) a máme falešnej pocit, že v dobách kdy za nás rozhodovali jiní to bylo lepší. Kua nebylo.

Konec školení, četaři velte rozchod.

Žádné komentáře:

Okomentovat