neděle 12. května 2019

Mise Brusel, D +41 sobota paraniodní

Nevím, jestli už jsem to psal nebo jen vyprávěl, každopádně na víkend 25-26.5. jedu domů autem, abych si přivez pár věcí na stěhování, co mě čeká víkend následující. A hlavně kolo :-). Představa 900km / 10 hodin road tripu, krát dva, a to stylem HanSólo mi přijde dobrodružná, ale zas bych u toho nechtěl umřít vyčerpáním :-). Řekl jsem si, že potřebuju parťáka řidiče. V této paralele nejlépe Wookieho jménem Chewbacca, ale spokojím se s kýmkoli, kdo bude točit volantem a občas vydávat zvuky.

Obrovskou náhodou na cestu z BE do ČR naberu rodinku, která se bude zrovna blížit ze školního výletu z Anglie, takže v řízení se budu střídat s Dádou. Na zpáteční cestu jsem na doporučení kolegyně z práce hledal "Chewbaccu" v inzerátech na webu CeSloBe.org. Nejdřív jsem si dal sám inzerát, ale ozvala se mi jen nějaká nezmámá paní, že potřebuje převézt plechovky s barvou. Hmmm, nejsem si jistej jejich řidičskými schopnostmi a taky po nedávném shlédnutí Breaking Bad, kde se přesně v takovejch plechovkách pašoval methamphetamin, jsem byl poměrně nervózní. Radši jsem šel svůj inzerát sundat a při té příležitosti jsem si všim, že nějaká Jana s emailovou adresou z akademické sféry přesně na ten termín potřebuje jet zpět z ČR do BE. Asi studentka, říkám si. A dá se předpokládat, že její řidičské schopnosti budou lepší než u těch plechovek.

S přetrvávající paranoiou, nebo spíš zvědavostí, jsem Jany dostupné informace prohnal Googlem a helemese, žádná studentka, je to doc. Ing. Jana, PhD. :-) Což opět přestalo dávat smysl, proč by doc. Ing. Jana, PhD., chtěla cestovat tímto navýsost pankáčským způsobem? Můj postižený mozek informačního specialisty vydedukoval, že je to buď (a) úplný fejk nebo (b) identity theft. Dáda pak přidala reálněji znějící možnost, a to že (c) platy v akademické sféře jsou ještě horší než v základním a středním školství. Bylo potřeba to lehce prověřit.

O úplný fejk se nejednalo, Jana mě kontaktovala telefonicky, protože potřebovala vědět SPZ na cesťák. Další paranoia - jaký cesťák a proč SPZ na něj? Kdyby se bývala zeptala na značku a stáří auta, rovnou bych to býval celé zrušil.

Bylo ještě potřeba prověřit možnost (b) a to je identity theft, neboli odcizení identity. Vektor takového útoku bych si doved docela snadno představit a to buď … ale to nerozebírejme. Jediná možnost, jak zcela rozptýlit obavy, byla s Janou se sejít a porovnat veřejně dostupné fotky z akademických webů s realitou. Po troše váhání jsem si teda domluvil sraz v parku pod vítězným obloukem, u wafflostáku. Dorazila v originále, prima paní asi v mém věku, přišla se synkem asi ve věku našeho Brnčose (což jsem opět vyhodnotil jako chytré bezpečnostní opatření, ale možná ho prostě chtěla vytáhnout ven). Dali jsme si waffli, docela dobře jsme pokecali, Jana mi dala hromadu tipů na všelijaké kulturně vzdělávací akce a instituce, co jich jen v Bruselu je, a zejména na vyhlášenou hranolkárnu :-). Navíc jsme se domluvili, že si vezme moje startovní číslo na Bruselských 20km, na kterýžto závod kvůli srazu s gymplem nemůžu.

Jo a vysvětlení, proč Jana chce cestovat autem je... teď mě napadlo napsat, že si chce převézt plechovky s barvou :-D, ale ne, vysvětlení je, že si chce z Čech přivézt kompoty a jiné zavařené dobroty.

Žádné komentáře:

Okomentovat