středa 3. dubna 2019

Mise Brusel, D +2

Fňukání jsem si užil včera a i když by se materiál našel, je potřeba pokračovat na pozitivnější notičku. Ve schránce jsem našel nějakej spam, ale zjevně byl doručen správně, neboť titulek říká PSYCHO La Sante Mentale.
Taky bych chtěl obrázkem potvrdit starou teorii jak prý že poznáte majitele / uživatele iPhonu? Že vám to sám řekne. Potvrzuju, je to tak, je to on. Sice si ještě nijak zvlášť nerozumíme, ale to je jen otázkou času.

Anyway, do práce jsem šel dnes opět inkoknito a to v převleku za pana Blažka. Jak víme, pan Stones byl a stále je po včerejšku a little bit stoned.
Pan Blažek zato vypadá jako někdo, kdo si zaslouží, touží po a potřebuje iPhone, že? Pan Blažek taky vypadá jako někdo, kdo rozumí svý práci a dokáže vytvořit adekvátní přidanou hodnotu, aspoň na úrovni toho iPhonu. Honza Průcha.... not so much.... yet.

Dneska jsme v práci řešili jednoho nejmenovaného borce, jehož schopnosti a zdravé sebevědomí stoupaj rychlejc než je "normální" v Toyota světě. To je situace, kterou jsem už zažil a vím, že tady nelze vyhrát takhle na konci zápasu (je období hodnocení kompetencí, zrovna). Pokud borec to hodnocení přežije, tím chci říct že se neblokne nebo neodejde, možná mě čeká konkrétní úkol na kterej bych si troufal: dotáhnout ho a narovnat rozdíl mezi tím, jak se vidí on popř. jeho přímej šéf vs. jak ho vidí členové moderační komise... kteří mají ostatně ještě postranní zájmy a chtěj hlavně prosadit svoje koně, údajně. No a když se borec blokne nebo odejde... tak jsem s odpuštěním v prdeli. Nejen že nebudu mít tento zajímavej úkol, ale hlavně budu muset dělat jeho práci na kterou, jak jsem se docela ujistil, prostě nemám. Tak držte palce, uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Co dalšího srandovního se dělo? Ciwe měl jsem schůzku se zástupkyní zdravotní pojišťovny. Ti pojišťováci jsou ale úplně stejný všude na světě. Myslel jsem, že je jasný, co chci a co ne, ale přesto se snažila prodat mi všechno možný další. Třeba full dental coverage. Nebo pojištění hospitalizace. Nebo rovnátka pro děti. Po půlhodině jsem odcházel totálně zmatenej, budu si to muset přečíst. Nicméně je jasný, že českej systém zdravotního pojištění je proti belgickýmu výrazně sociálně až bych řek socialisticky orientovanej. A řek bych, že zrovna u zdravotnictví je to celkem dobře. Bod pro ČR.

Jiná zajímavost: už od příletu, kdykoliv jsem někde šel, furt šel někdo proti mě. Až v práci podle šipek namalovanejch na schodech jsem si všim, že v Belgii se chodí vlevo! I na chodníku! Samozřejmě nikde (kromě Toyoty) to není napsaný, je to prostě takovej zvyk, takže si toho člověk hned nevšimne, ale jak začne chodit taky vlevo, docela se mu uleví. Horší je to při chůzi do/ze schodů, kde jsem si za ta léta zvyk nosit věci v levý ruce a držet se zábradlí pravačkou. Teď mám velkej velkej problém. A protože schody si dávám v podstatě každou půlhodinku (sedím v prvním patře ale zasedačky jsou ve všech možnejch jen ne v tom našem patře), je to celkem opruz.

Hm, nic dalšího srandovního už mě nenapadá. K obědu bylo kuře s rejží, svačinu jsme si udělal ale nesněd (nestih), večeře byla ta klobása jak jsem ukazoval včera. 

Řečeno hantýrkou našich synků: Ve škole jsem žádné známky nedostal, ale mám hromadu domácáků. Takže jdu na ně a vy se mějte famfárově. Už se těším na víkend, kdy nebudu muset mít na sobě tu kamufláž. Možná vyrazím k móři.

Jo, furt prší.

3 komentáře:

  1. Sleduju tě, ale nějak jsem neměl kapacitu vymyslet login pro komenty. A z ostatních kontaktůch mam jen TPCA mobil a TPCA mail :-)
    Ještěrkáč
    Mimochodem, od pondělka ukrajuju dny z dvouměsíční výpovědní lhůty :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Oj, Mára, vrchní velitel ještěrů i ještěrek, už nebude automobilizovat svět. :-(
    Ale nevadí, svět Via Ferata bude vždy náš. Se těším, někdy!

    OdpovědětVymazat
  3. Jo mimochodem v nastavení blogu je že komentovat může kdokoliv včetně anonymů. Tedy vymýšlet login by nemělo být třeba. Ale možná to nende, možná je to rozbitý, vyzkoušám pozdějc.

    OdpovědětVymazat